Om kampagnen
Astma-Allergi Danmarks Pollenkampagne 2021
Kom i form i pollensæsonen
Pollensæsonen raser og forhindrer mange danskere med allergi i at nyde en aktiv sommer. Men sådan behøver det ikke at være.

I anledning af World Asthma Day kickstarter Astma-Allergi Danmark kampagnen “Kom i gang", der guider høfeberramte danskere til en hverdag i bevægelse i pollensæsonen.
Er du en af de mange allergiramte danskere, som dropper motionen i pollensæsonen på grund af kløende øjne, nys og vejrtrækningsbesvær? Så er der hjælp at hente.

Med Astma-Allergi Danmarks nye kampagne Kom i gang – på komigang.astma-allergi.dk – får du masser af viden og gode råd til, hvordan du kan komme op i gear og få en aktiv hverdag i sommerhalvåret.

I samarbejde med DGI lancerer foreningen samtidig det nye gå-fællesskab Luftvejen, der motiverer danskerne til at indtage gader, veje og stier i hele Danmark.

"I Astma-Allergi Danmark vil vi gerne give folk en hjælpende hånd, så de kan komme ud at røre sig, selvom vi er midt i en pollensæson. Det kan man nemlig godt, hvis man sørger for at tage sin medicin og følger en række gode råd," siger Betina Hjorth, rådgivningschef i Astma-Allergi Danmark.

Mange melder fra til aktiv livsstil i pollensæsonen
Symptomer på høfeber viser sig som kløende øjne, rindende eller stoppet næse, og mange får også problemer med vejrtrækningen, hvis de samtidig har astma. Træthed og følelsen af at være i dårlig form er heller ikke ualmindelig. Det kan gøre det rigtig svært at tage sig sammen til løbe-, gå-, eller cykelturen. Faktisk viser en tidligere undersøgelse fra foreningen, at danske pollenallergikere tilsammen har meldt afbud til sport og idræt op imod en million gange i løbet af en pollensæson.

Sådan behøver det ikke være, for langt de fleste kan leve et aktivt liv med meget få eller slet ingen symptomer, hvis de er velbehandlede for deres pollenallergi, høfeber og astma.

"Hvis man er meget generet af sin pollenallergi, kan det være tegn på, at der måske skal justeres lidt på behandlingen. Det er også vigtigt at få afklaret, om man har astma, for går man rundt med en ubehandlet astma, kan det forværres af høfebersymptomerne," siger Betina Hjorth.
Gå med på Luftvejen
Som en del af kampagnen lancerer Astma-Allergi Danmark samtidig "Luftvejen", som er et helt nyt gå-fællesskab på Facebook for alle, der trænger til et frisk pust i hverdagen. Vi går mod lysere tider, og nu skal vi ud at nyde forårets lune temperaturer og de spirende blomster. Går du med på Luftvejen, får du både gode råd og tips til gåture i hele landet – og du kan selv dele dine oplevelser i det virtuelle fællesskab.

Kom med i fællesskabet på Facebook: Luftvejen | Facebook

Hver uge lægger vi i Facebook-gruppen en særlig challenge op, som gør din gåtur meget sjovere – du kan lave de forskellige challenges alene eller sammen med venner og familie.

Fem gode råd til masser af motion i pollensæsonen:

Udover at være velbehandlet er der flere ting, man kan gøre for at få en aktiv hverdag i pollensæsonen:

- Brug Astma-Allergi Danmarks app Dagens Pollental med femdøgnsprognose, dagbog og pollengrafer. Det kan hjælpe dig med at planlægge dine aktiviteter, så du er mindst muligt generet af pollen.

- Planlæg din træning, så den foregår morgen eller aften, hvor der er færre pollen i luften.

- Tænk over, hvor du dyrker motion udenfor: Dyrk fx motion i skoven, hvor træerne kan fungere som et filter. Undgå skov med træer af den type, du ikke kan tåle. Løb eller gå langs vandet, hvor der ofte er færre pollen.

- Brug solbriller og hat eller kasket, når du dyrker motion udenfor. De skærmer for pollen, så du mindsker symptomer i øjnene. Når du cykler, kan du bruge en pollenmaske. Den hjælper med at holde pollen væk fra luftvejene.

- Sørg for at lægge dit træningstøj til vask med det samme, og skyl dit hår umiddelbart efter en træningstur, så pollenkornene slipper sit tag.

Få mere viden og gode råd på kampagnesiden komigang.astma-allergi.dk

Astma-Allergi Danmarks telefoniske Rådgivning er til rådighed for alle borgere, hverdage mellem kl. 9-12 og onsdage mellem kl. 16-18 på telefonnummer: 4343 4299.

Hvem er Astma-Allergi Danmark?

Astma-Allergi Danmark er en patientforening, som arbejder for, at alle berørt af astma, allergi, høfeber og eksem får en bedre hverdag.

Det gør vi blandt andet ved at:

  • give råd og vejledning til mennesker berørt af astma, allergi, høfeber og eksem
  • forebygge astma og allergi gennem formidling af viden
  • sætte politisk fokus på området

I dag er omkring 1,5 millioner danskere berørt af astma, allergi eller en anden overfølsomhedssygdom, og tallet er stigende.