Hold dig aktiv i pollensæsonen
En aktiv hverdag med pollenallergi, høfeber og astma er mulig,
hvis du er velbehandlet.

Hold dig aktiv i pollensæsonen
En aktiv hverdag med pollenallergi, høfeber og astma er mulig,
hvis du er velbehandlet.

Drømmer du om at få pulsen op ved at gå, cykle eller løbe, selvom pollensæsonen er på sit højeste? Det er heldigvis muligt for de fleste. Hør, hvordan Camilla Hay formår at leve et aktivt liv, selvom hun døjer med pollenallergi.
Camilla opholder sig meget i naturen gennem sine fritidsinteresser. Hun nægter at lade sig begrænse og sørger derfor for at være velbehandlet. Det gør, at hun både kan løbe og træne jagthund.

Lad dig inspirere af videoen til et aktivt liv - også i pollensæsonen.
Pollenallergi, høfeber og astma behøver ikke være en hindring for at være fysisk aktiv, når pollensæsonen er på sit højeste. Hold dig aktiv i pollensæsonen ved at følge disse gode råd fra Astma-Allergi Danmarks Rådgivning.
Hvis du på trods af disse råd stadig oplever store gener ved at dyrke motion udenfor, så kan løsningen i pollensæsonen være at dyrke motion indenfor, fx i motionscenter. Det vigtigste er, at du får rørt dig, da motion er gavnligt for alle.
Hold øje med symptomer
Når man skal være aktiv i pollensæsonen, er det vigtigt at være opmærksom på symptomer som fx kløende øjne, rindende øjne, løbende næse, stoppet næse, hoste og vejrtrækningsbesvær. Det er vigtigt at gå til lægen, hvis man mærker symptomer.

For de fleste kan heldigvis det meste, hvis de er velbehandlede.
Hør vores podcast om høfeber
I dette afsnit af Astma-Allergi Danmarks podcast Luftrummet, tager vi kampen op mod høfeberen sammen med Kirsten Sidenius, som er speciallæge i lungemedicin med ph.d. i allergologi.

Du får svar på, hvorfor vi får høfeber og hvordan vi bedst kan behandle det, og rådgivere Rikke Lystbæk Thygesen og Betina Hjorth giver en masse gode råd, så du igen kan nyde forårs- og sommermånederne fuldt ud.
Melder fra til sport

En tidligere undersøgelse fra Astma-Allergi Danmark viser, at 4 ud af 10 pollenallergikere oplever, at allergien påvirker deres livskvalitet negativt.

Det gælder især det sociale liv, hvor danske pollenallergikere tilsammen har meldt fra til sport op imod en million gange i løbet af en pollensæson.
Pollenallergi kan give både høfeber- og astmasymptomer
Høfeber viser sig typisk ved, at man nyser, næsen løber og øjnene klør. Og høfeber, som ikke er velbehandlet, kan udvikle sig til astma. Astma viser sig som oftest ved vejrtrækningsbesvær, hoste og trykken for brystet.
Få den rette behandling
Astma-Allergi Danmarks Rådgivning sidder altid klar til at hjælpe dig gennem pollensæsonen på
tlf. 43 43 42 99 fra mandag til fredag kl. 9-14
og onsdag kl. 16-18.