Høfeber eller forkølelse?
Høfeber kan godt minde om en forkølelse, men der er flere punkter, der adskiller de to.
Høfeber eller forkølelse?
Høfeber kan godt minde om en forkølelse, men der er flere punkter, der adskiller de to.
Høfeber og forkølelse kan minde om hinanden
– vi hjælper dig med at kende forskel
Det kan være svært at skelne en forkølelse fra høfeber. Symptomerne på høfeber kan minde om en solid forkølelse, men typisk har du symptomer i mere end to uger på bestemte tidspunkter af året eller symptomer, når du kommer i kontakt med fx pollen.

Hvis du har tilbagevendende symptomer mellem januar og oktober, kan du eventuelt sammenligne dine symptomer med sæsonen for de forskellige pollen og udendørs skimmelsvampesporer ved at kigge på Pollenkalenderen eller Svampesporekalenderen.
Ved høfeber er dine luftveje og slimhinder ekstra følsomme, og du får nemmere end andre symptomer fra næse, øjne og lunger, fx når du kommer i kontakt med irritanter som røg, os eller dufte.

Det er ikke allergi, hvis du alene får symptomer på grund af irritanter. Det er blot et tegn på, at du har følsomme luftveje og slimhinder.

Alle symptomer på høfeber behøver ikke forekomme samtidig, ligesom at der heller ikke behøver at være symptomer fra både næsen og øjnene.
Husk allergimærkede lommeletter til den løbende næse
Løber din næse? Vidste du at Astma-Allergi Danmark, har sat vores allergimærkning på flere forskellige lommeletter. Find dem alle i vores Kemilex database på www.kemilex.dk eller i appen.
Hør vores podcast om høfeber
I dette afsnit af Astma-Allergi Danmarks podcast Luftrummet, tager vi kampen op mod høfeberen sammen med Kirsten Sidenius, som er speciallæge i lungemedicin med ph.d. i allergologi.

Du får svar på, hvorfor vi får høfeber og hvordan vi bedst kan behandle det, og rådgivere Rikke Lystbæk Thygesen og Betina Hjorth giver en masse gode råd, så du igen kan nyde forårs- og sommermånederne fuldt ud.
Høfeber, forkølelse eller COVID-19?
Mange pollenallergikere har overvejelser om, hvorvidt deres symptomer er tegn på høfeber eller forkølelse - og især i forbindelse med COVID-19. Hvis din sædvanlige behandling mod høfebersymptomer virker, er det et hint om, at symptomerne ikke skyldes COVID-19.

Et par tommelfingerregler kan indikere, om du er ramt af høfeber eller infektion med COVID-19 – men det er vigtigt at huske, at man både kan være ramt af høfeber og COVID-19 samtidig. Man bør derfor følge myndighedernes anbefalinger om at holde sig hjemme, hvis man er det mindste i tvivl. Du bør altid rådføre dig med lægen, hvis du er i tvivl om symptomer og forholdsregler.
    • Virker din sædvanlige behandling mod høfeber? Så er du sandsynligvis ikke ramt af COVID-19.
    • Er dit snot hvidt eller gult/grønt? Er det hvidt og klart snot, tyder det på høfeber.
    • Mange, som rammes af COVID-19, får feber og ondt i halsen. Disse symptomer opleves som oftest ikke ved høfeber, som til gengæld ofte giver kløe i øjne og næse.

    Få den rette behandling
    Astma-Allergi Danmarks Rådgivning sidder altid klar til at hjælpe dig gennem pollensæsonen på
    tlf. 43 43 42 99 fra mandag til fredag kl. 9-14
    og onsdag kl. 16-18.
    Læs mere om, hvordan du kommer i gang:
    Læs vores digitale guide til, hvordan du kommer i gang med et aktivt liv, selvom du tidligere har haft udfordringer.
    – det kan være, du har pollenrelateret astma.
    En god og aktiv hverdag er mulig, selvom pollensæsonen raser. Også når det gælder udendørs fysisk aktivitet.